Een hulpkreet na de aanslagen

Beste moslims,

Het spijt me dat ik jullie als leden van een religiegemeenschap aanspreek. Het reduceren van een individu tot zijn geloof is anders niets voor mij. Het maakt mij niets uit waarin mensen geloven. Vandaag echter bestaat er voor mij een reden om jullie als moslims aan te spreken. Ik heb namelijk jullie hulp nodig!

In Frankrijk hebben islamitische terroristen een aanslag op een gasfabriek gepleegd. Ze raasden in een auto het terrein op, veroorzaakten meerdere explosies en sneden zelfs een mens het hoofd af. Het hoofd voorzagen ze van Arabische schrifttekens. Ook werd er een vlag van de “Islamitische Staat” gevonden. In een kustplaats in Tunesië vielen islamitische terroristen een hotel binnen en vermoordden daar minstens 39 mensen. Ongeveer tegelijkertijd vermoordden islamitische terroristen in een moskee in Koeweit ministens 16 mensen, omdat zij naar hun overtuiging niet islamitisch genoeg waren. Alle bovenstaande moorden werden gepleegd door islamitische terroristen.

Ik zou de terroristen graag anders noemen, bijvoorbeeld klootzakken of smeerlappen, maar ik noem mensen nu eenmaal zo, zoals zij zichzelf noemen. In dit geval noemen zij zichzelf helaas moslims en beweren in de naam van de islam te moorden!

De godsdienstvrijheid is een mensenrecht! Mensenrechten zijn onvervreemdbaar! Zelfs zo een afschuwelijke misdaad zoals de daad in Grenoble mag er niet toe leiden dat een mens zijn mensenrechten kwijtraakt. Godsdienstvrijheid is het recht om je geloofsovertuiging vrij te definiëren. Ze mag niet afgenomen worden, ook niet van een terrorist! Radicale islamieten roepen bij hun aanslagen “Allah is de grootste!”. Dat moet men serieus nemen!

Op onze planeet worden op dit moment bij mensen hoofden afgesneden, vrouwen gestenigd, homoseksuelen opgehangen, Joden vermoord en mensenmassa´s in massagraven doodgeschoten. Alles gebeurt in naam van de “Islamitische Staat”. Het is jullie religie die daardoor te schande wordt gemaakt. Voor ieder mens die denkt dat islam vrede zou betekenen, moeten de moslims, die in naam van Allah oorlogen voeren en mensen vermoorden, slimmer zijn dan iedereen die de koran verbrandt.

Toen in het jaar 2011 door de Amerikaanse predikant Terry Jones een koran als brandstof werd gebruikt om vuur aan te steken, vonden er in de hele wereld protesten van christenen plaats. Nu moeten moslims protesteren, omdat de koran als brandstof voor geweld en oorlogen wordt gebruikt! Als islam werkelijk vrede betekent, dan moet nu iedere moslim de barricades opgaan!

Ik ben christen. Huiverend denk ik aan de duistere tijd van het christendom, toen christenen Joden vervolgden en hun synagogen in brand staken. Deze christenen, die zichzelf christenen noemden, waren ver verwijderd van de religie van de naastenliefde. Er waren echter ook oprechte christenen. Zij hielden het principe van de christelijke naastenliefde in ere en veroordeelden de waanzin in naam van het christendom.

Ik ben Duitser. In de tijd van het nationaalsocialisme werd er door Duitsland oneindig veel leed over de wereld verbreid. Er waren weliswaar ook fatsoenlijke Duitsers in die tijd, maar de nazi´s gaven de toon aan. In de waarneming van de wereld waren ze destijds de Duitsers!

Iedere keer wanneer ergens ter wereld iemand de islam bekritiseert, Mohammed slecht maakt of een idiote film over moslims maakt, is de schreeuw van verontwaardiging in de islamitische wereld groot en gaan moslims de barricades op. Waar echter is de schreeuw van verontwaardiging wanneer radicale islamieten het islamitisch geloof met hun daden te schande maken?

In Frankrijk, Tunesië en Koeweit werden mensen vermoord in naam van de islam. Dat moet voor minstens tienmaal zoveel moslims aanleiding zijn om te protesteren als tegen de karikaturen van Kurt Westergaard in een Deense krant enkele jaren geleden.

Jullie probleem zijn niet karikaturisten, critici en bespotters. Als islam vrede betekent, is jullie probleem dat een ieder die zichzelf moslim noemt en in naam van zijn god haat zaait en geweld uitoefent. Net zoals de nazi´s ooit het probleem van de Duitsers waren, zo zijn radicale islamieten nu het probleem van de islam! Jullie probleem zijn de terroristen en sympathisanten van Hamas, van de “Islamitische Staat” en van alle andere radicaalislamitische organisaties die zichzelf islamitisch noemen en doen alsof ze in de zin van Allah leven. Aan deze moslims zouden jullie de oorlog moeten verklaren!

Red jullie geloof!

Net zoals de nazi´s destijds de vijand waren van iedere Verlichte Duitser, zo zijn de ijveraars van de islam nu de vijand van de Verlichte moslims. Destijds deden slechts weinigen iets tegen de nazi´s. Een van de bekendste verzetsgroepen is “Die Weiße Rose” van broer en zus Scholl. In hun derde vlugschrift schreven ze:

“Onze huidige ´staat´ echter is de dictatuur van het kwaad. ´Dat weten we al lang´, hoor ik je zeggen, ´en het is niet nodig om ons daar nogmaals op te wijzen´. Dan vraag ik echter, als jullie dat weten, waarom verroeren jullie je dan niet, waarom dulden jullie dan dat deze geweldplegers stap voor stap openlijk en stiekem het ene domein van jullie recht na het andere roven, totdat er op zekere dag niets, helemaal niets anders zal overblijven dan een gemechaniseerde staatsconstructie, gecommandeerd door misdadigers en dronkenlappen? Is jullie geest al zozeer aan de verkrachting onderworpen dat jullie vergeten dat het niet jullie recht, maar jullie morele plicht is om dit systeem uit de weg te ruimen?

Wanneer een mens echter niet meer de kracht opbrengt om zijn recht op te eisen, dan moet hij onvermijdelijk ten onder gaan. Wij zouden het verdien om over de hele wereld verspreid te worden zoals stof in de wind wanneer we nu niet zouden opstaan en de moed zouden opbrengen die bij ons tot nu toe ontbroken heeft. Verberg jullie lafheid niet onder de mantel van verstandigheid. Want met iedere dag dat jullie nog aarzelen, omdat jullie je niet verzetten tegen dit gedrocht uit de hel, neemt jullie schuld steeds meer toe.”

In het eerste vlugschrift van broer en zus Scholl staat:

“Vergeet niet dat een volk die regering verdient die het verdraagt!”

Beste moslims,

Verdraag de fundamentalisten niet langer die in naam van jullie geloof de haat prediken. Jullie vijanden zijn niet de critici en bespotters van de islam. Julie vijanden zijn niet Israël en de VS, niet Joden, noch christenen of zelfs het Westen. Jullie vijanden noemen zichzelf moslims, net zoals de nazi´s zichzelf ooit Duitsers noemden. Bied verzet! Als jullie het niet doen, zullen diegenen het moeten doen die door de radicale islamieten gehaat worden.

De “Islamitische Staat” van nu onderscheidt zichzelf wat betreft haat in niets meer van de nazi´s destijds. De nazi´s stortten de wereld in een wereldoorlog. Uiteindelijk werd Duitsland met de grond gelijkgemaakt. Behoed jullie geloof voor deze bloedige les en verklaar de radicale islamieten en fundamentalisten de oorlog, voordat anderen dat doen!

(Vertaald uit het Duits door E.J. Bron)

Über tapferimnirgendwo

Als Theatermensch spiele, schreibe und inszeniere ich für diverse freie Theater. Im Jahr 2007 erfand ich die mittlerweile europaweit erfolgreiche Bühnenshow „Kunst gegen Bares“. Als Autor verfasse ich Theaterstücke, Glossen und Artikel. Mit meinen Vorträgen über Heinrich Heine, Hedwig Dohm und dem von mir entwickelten Begriff des „Nathankomplex“ bin ich alljährlich unterwegs. Und Stand Up Comedian bin ich auch. Mein Lebensmotto habe ich von Kermit, dem Frosch: „Nimm, was Du hast und flieg damit!
Dieser Beitrag wurde unter in het Nederlands veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.

Alle Kommentare werden nur zeitlich begrenzt veröffentlicht!

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s