Wat denken de daders wie ze zijn?

De minister van Binnenlandse Zaken van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen, Ralf Jäger (SPD), heeft het woord genomen en verklaard dat de delicten, die in de Oudejaarsnacht in Keulen werden begaan, bijna uitsluitend door “mensen met een migratieachtergrond” zouden zijn gepleegd.

Echt waar? Bevonden zich Chinezen, Vietnamezen, Russen, Mexicanen en Koreanen onder de daders? En zelfs als dat zo zou zijn, denkt Ralf Jäger echt dat de herkomst van een mens verantwoordelijk is voor zijn gedrag? Dat is racisme!

Wat heeft het feit dat veel daders van de Oudejaarsnacht uit het Arabische gebied komen met hun daad te maken? De meeste leden van HoGeSa komen uit het Duitse gebied. Is dat de verklaring voor hun gedrag?

Als het om PEGIDA gaat, houdt Jäger zich ook niet bezig met de herkomst van de leden. Ooit noemde hij PEGIDA “neonazi´s in streepjespak”. Hij had ook kunnen zeggen dat ze “Duitsers” zouden zijn, maar hij weet dat niet hun herkomst beslissend is, maar hun overtuigingen.

Dus, meneer Jäger, bestaat er een overtuiging, een ideologie, die alle daders van Oudejaarsnacht delen. Bestaat er een gemeenschappelijk boek of een gemeenschappelijk voorbeeld waaraan ze zich verplicht voelen? U hebt de gegevens. Informeer ons!

Stopt u met dat racisme! De herkomst is irrelevant. Belangrijk is: Wat denken de daders? Wat denken de daders wie ze zijn?

(Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron)

Über tapferimnirgendwo

Als Theatermensch spiele, schreibe und inszeniere ich für diverse freie Theater. Im Jahr 2007 erfand ich die mittlerweile europaweit erfolgreiche Bühnenshow „Kunst gegen Bares“. Als Autor verfasse ich Theaterstücke, Glossen und Artikel. Mit meinen Vorträgen über Heinrich Heine, Hedwig Dohm und dem von mir entwickelten Begriff des „Nathankomplex“ bin ich alljährlich unterwegs. Und Stand Up Comedian bin ich auch. Mein Lebensmotto habe ich von Kermit, dem Frosch: „Nimm, was Du hast und flieg damit!
Dieser Beitrag wurde unter in het Nederlands veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.

Alle Kommentare werden nur zeitlich begrenzt veröffentlicht!

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s