Ik geloof deze moslims

In de Zweedse stad Malmö werd kort voor Pasen een aanslag op een bus gepleegd. Onbekende daders gooiden Molotovcocktails nar een bus. De passagiers konden geëvacueerd worden. Er werden ook andere voertuigen in brand gestoken. Bovendien werden er mensen met stenen en Molotovcocktails bekogeld. Ook in andere Zweedse steden kwam het tot onlusten.

Ook in Israël werden tijdens Pesach bussen aangevallen. In de bussen zaten kinderen en oude mensen, vrouwen en mannen.

Wat drijft de mensen tot zo´n haat?

De mensen, die in Zweden naar geweld grepen, maken er geen geheim van waarom ze zo handelen zoals ze handelen. Ze schreeuwen hun motivering zelfs luidkeels uit: “Allahu Akbar!”

Ze grijpen naar geweld, omdat ze er vast van overtuigd zijn dat Allah dit van hen verlangt. Ze geloven dat het hun religieuze plicht is om geweld toe te passen, omdat ergens iemand een koran verbrand heeft.

Waarom echter windt het hen zo op wanneer er een koran verbrand wordt?

Met meer dan 1,6 miljard moslims in de wereld en diverse landen die volgens de sharia leven, is de islam een van de machtigste ideologieën ter wereld. De islam is geen slachtoffer. De islam heerst. In naam van de islam worden wereldwijd en deels in opdracht van de staat meedogenloze en onmenselijke misdaden gepleegd. Dit alles zou een gelovige moslim, die gelooft dat islam vrede zou betekenen, meer moeten opwinden dan de belachelijke verbranding van een koran.

Moslims gaan massaal de straat op om er tegen te demonstreren dat de koran verbrand wordt. Waarom gaan ze nooit de straat op wanneer er in naam van Mohammed gemoord wordt? Is het dan het islamitische geloof dat het erger is om een afbeelding van Mohammed te maken dan een mens het hoofd af te snijden?

Ook in Israël is het het geloof in Allah dat de haat stimuleert. In de charta van Hamas, op bijeenkomsten van Fatah, in moskeeën of op televisie, overal wordt steeds opnieuw de Hadith geciteerd:

“Het Uur [van de Opstanding] zal niet komen tenzij je de Joden bekampt. De Jood zal zich verschuilen achter rotsen en bomen. Dan zullen de rotsen en bomen roepen: ‘O moslim, dienaar van Allah, een Jood verbergt zich achter mij, kom en dood hem´.”

Wanneer mensen naar geweld grijpen, wanneer ze met Molotovcocktails gooien en moorden en bij al hun daden dan ook nog luidkeels roepen dat ze dit voor Allah en voor de islam doen, als ze hun motivatie zo luid uitschreeuwen, dan geloof ik hen!

(Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron)

Über tapferimnirgendwo

Als Theatermensch spiele, schreibe und inszeniere ich für diverse freie Theater. Im Jahr 2007 erfand ich die mittlerweile europaweit erfolgreiche Bühnenshow „Kunst gegen Bares“. Als Autor verfasse ich Theaterstücke, Glossen und Artikel. Mit meinen Vorträgen über Heinrich Heine, Hedwig Dohm und dem von mir entwickelten Begriff des „Nathankomplex“ bin ich alljährlich unterwegs. Und Stand Up Comedian bin ich auch. Mein Lebensmotto habe ich von Kermit, dem Frosch: „Nimm, was Du hast und flieg damit!
Dieser Beitrag wurde unter in het Nederlands veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.